Poslední expedice zboží 17.12. Znovu se na vás budeme těšit 3.1.2022. Přejeme vám krásné prožití svátků.

Kuře na plechovce piva s restovanou zeleninou

Pečené kuře! A taaaak šťavnaté! To prostě musíte vyzkoušet! Kuře postavíte na plechovku piva, zajistíte alobalem a pod kuřetem se připravuje zelenina a brambory. Všechna šťáva se tak dostane přesně kam má a nic nepřijde na zmar!

 

Doba přípravy

20 minut

Doba pečení

95 minut

Počet porcí

2 osoby

 

 Kuře na plechovce jantarového piva s restovanou zeleninou

 

 

INGREDIENCE

 

KUŘE

ZELENINA

SMĚS KOŘENÍ

  • 1 farmářské kuře cca. 1,5 kg
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 plechovka jantarového piva, 330 ml
  • 150 ml sladké BBQ omáčky
  • 300 g malých nových brambor
  • ½ celeru
  • 2 žluté mrkve
  • 5 šalotek
  • 4 stroužky česneku
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 4 větvičky šalvěje
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté citronové trávy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 polévková lžíce sušené šalvěje
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře

 

PŘÍPRAVA

1. Zapalte uhlí ve vašem Big Green Egg nebo jiném vhodném grilu a zahřejte s convEGGtorem a roštem na teplotu 180°.

2. Běhen zahřívání grilu si připravte zeleninu a brambory. Důkladně opláchněte a osušte. Vše nakrájíme na hrubší kousky, přidáme lístky šalvěje a větvičky rozmarýnu. Vše společně promícháme spolu s olejem. Dáme stranou a necháme odpočívat.

3. Smíchejte všechny ingredience koření na potírání kuřete. Mezi kůži a maso rozetřete část koření.

 

PEČENÍ

1. A teď ta nejpříjemnější část :) Třetinu piva z plechovky vypijte! Zbytek vložte na rošt a zavřete víko. Pivo zahřejte tak, dokud z piva nestoupá pára.

2. Opatrně dejte plechovku s pivem do pekáčku a zajistěte alobalem a následně na něj dejte kuře. Vše postavte na pekáček a přidejte zeleninu s bramborem a lehonce podlijte vodou. Zasuňte do stehna teploměr Meater a pečte dokud nebude zahřáto na 65°.

3. Jakmile bude teplota 65°, tak začněte potírat BBQ omáčkou. Než dosáhne teplota 72°, tak ještě 2-3x kuřátko potřete.

 

Je to pecka, co? Kuře je hotové, s úžasnou kůrčičkou a zelenina úžasně ochucená a upečená. Vypadá to skvostně, že? Tak dobrou chuť!

Kuře na plechovce jantarového piva s restovanou zeleninou