5 TOP receptů na grilování podle českých foodblogerů

Hledáte s nadcházejícím létem inspiraci nebo konkrétní recepty na grilování? Spoustu zajímavých tipů najdete u nejlepších českých foodblogerů. Nás tentokrát zaujala jídla z Kuchařky pro dceru, z blogů Na skok v kuchyni a Gurmánka.cz nebo ze Zápisníku pana Cuketky. Nakonec jsme připravili lehký dezert podle Cat & Cook.

 

Všechno jsou poměrně jednoduchá a rychlá jídla, nechybí jim ale nápad a spojení netradičních chutí. A mysleli jsme samozřejmě nejen na milovníky masa, ale také na vegetariány a vyznavače zdravého životního stylu.

 

grilovaná plněná paprika

Plněné papriky na grilu z Kuchařky pro dceru

 

Velmi lákavě vypadá vegetariánský recept na grilované plněné papriky se sýrem feta, mozzarellou a mátou. Jeho autorkou je hvězda české foodie scény Florentýna Zatloukalová, která napsala velmi populární Kuchařku pro dceru a další čtyři knihy plné zajímavých receptů.

 

Grilované špízy z různých druhů masa podle Na skok v kuchyni

Jak už napovídá název tohoto blogu, Romana Bohmová se zaměřuje hlavně rychlé a snadné recepty, které zvládne opravdu každý. A výjimkou není ani grilování. Pokud v jídle preferujete barevnost a pestrost, jste tady na správné adrese. Grilované špízy najdete na tomto blogu hned v několika variantách, například z krůtího masa s hoisin omáčkou nebo z vepřové panenky se šafránem a šalvějovým dipem.

Grilované kuře pod kamenem - Gurmánka.cz

Šárka Škachová píše prý na svém blogu rovnou z kuchyně, v tomto případě zřejmě rovnou od grilu. :) Ráda pracuje s poctivými českými surovinami a její recepty můžou být náročnější na přípravu i čas, protože miluje nejen dobré jídlo, ale i samotné vaření. Často se inspiruje venkovem a lidovými tradicemi, přesně jako u tohoto receptu, kdy se kuřecí maso zatíží menším plochým kamenem, aby se ugrilovalo co nejlépe.

 

Grilovaná zelenina s tvarohovou zálivkou ze Zápisníku pana Cuketky

 

Navzdory jménu není pan Cuketka žádný vegetarián a na jeho blogu najdete i spoustu masových receptů, například na grilované klobásky nebo křepelky. Tentokrát jsme ale vybrali grilovanou zeleninu se soleným tvarohem, kterou si můžete vychutnat jako přílohu k masu nebo samostatně, jako lehkou večeři. Určitě není nutné použít všechny druhy zeleniny přesně podle receptu, Suroviny můžete podle chuti různě obměňovat.

 

Nektarinky na grilu podle Cat & Cook

Nakonec můžete vyzkoušet dezert podle receptu Ivky Jindřichové alias Cat & Cook, které v kuchyni pomáhá její milovaná kočka Minda. Z grilu totiž výborně chutná i ovoce. Nejoblíbenější je ananas, banán nebo meloun, ale experimentovat můžete také s jinými exotickými dobrotami. Nektarinky se slaným karamelem a skyrem skvěle spojují sladkost ovoce s jemně slanou chutí a jogurtovým osvěžením.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení