5 TOP receptů na grilování podle českých foodblogerů

Hledáte s nadcházejícím létem inspiraci nebo konkrétní recepty na grilování? Spoustu zajímavých tipů najdete u nejlepších českých foodblogerů. Nás tentokrát zaujala jídla z Kuchařky pro dceru, z blogů Na skok v kuchyni a Gurmánka.cz nebo ze Zápisníku pana Cuketky. Nakonec jsme připravili lehký dezert podle Cat & Cook.

 

Všechno jsou poměrně jednoduchá a rychlá jídla, nechybí jim ale nápad a spojení netradičních chutí. A mysleli jsme samozřejmě nejen na milovníky masa, ale také na vegetariány a vyznavače zdravého životního stylu.

 

grilovaná plněná paprika

Plněné papriky na grilu z Kuchařky pro dceru

 

Velmi lákavě vypadá vegetariánský recept na grilované plněné papriky se sýrem feta, mozzarellou a mátou. Jeho autorkou je hvězda české foodie scény Florentýna Zatloukalová, která napsala velmi populární Kuchařku pro dceru a další čtyři knihy plné zajímavých receptů.

 

Grilované špízy z různých druhů masa podle Na skok v kuchyni

Jak už napovídá název tohoto blogu, Romana Bohmová se zaměřuje hlavně rychlé a snadné recepty, které zvládne opravdu každý. A výjimkou není ani grilování. Pokud v jídle preferujete barevnost a pestrost, jste tady na správné adrese. Grilované špízy najdete na tomto blogu hned v několika variantách, například z krůtího masa s hoisin omáčkou nebo z vepřové panenky se šafránem a šalvějovým dipem.

Grilované kuře pod kamenem - Gurmánka.cz

Šárka Škachová píše prý na svém blogu rovnou z kuchyně, v tomto případě zřejmě rovnou od grilu. :) Ráda pracuje s poctivými českými surovinami a její recepty můžou být náročnější na přípravu i čas, protože miluje nejen dobré jídlo, ale i samotné vaření. Často se inspiruje venkovem a lidovými tradicemi, přesně jako u tohoto receptu, kdy se kuřecí maso zatíží menším plochým kamenem, aby se ugrilovalo co nejlépe.

 

Grilovaná zelenina s tvarohovou zálivkou ze Zápisníku pana Cuketky

 

Navzdory jménu není pan Cuketka žádný vegetarián a na jeho blogu najdete i spoustu masových receptů, například na grilované klobásky nebo křepelky. Tentokrát jsme ale vybrali grilovanou zeleninu se soleným tvarohem, kterou si můžete vychutnat jako přílohu k masu nebo samostatně, jako lehkou večeři. Určitě není nutné použít všechny druhy zeleniny přesně podle receptu, Suroviny můžete podle chuti různě obměňovat.

 

Nektarinky na grilu podle Cat & Cook

Nakonec můžete vyzkoušet dezert podle receptu Ivky Jindřichové alias Cat & Cook, které v kuchyni pomáhá její milovaná kočka Minda. Z grilu totiž výborně chutná i ovoce. Nejoblíbenější je ananas, banán nebo meloun, ale experimentovat můžete také s jinými exotickými dobrotami. Nektarinky se slaným karamelem a skyrem skvěle spojují sladkost ovoce s jemně slanou chutí a jogurtovým osvěžením.