Plynový gril pro každý rozpočet

Pokud preferujete praktičnost, snadnou manipulaci a rychlou přípravu jídel, nejspíš jste se už rozhodli pro plynový gril. Jak ale vybrat konkrétní model? Zásadní roli hraje nejen kvalita, velikost a design, ale i rozpočet, který na gril máte.

 

Rozhodli jsme se tedy najít nejlépe hodnocené grily na plyn v pěti cenových kategoriích. Každý z nich vám blíže představíme a popíšeme jeho hlavní výhody i nevýhody, aby bylo vaše rozhodování jednodušší. Začneme u levnějších modelů s cenou okolo 5000 Kč a postupně se posuneme k prémiovým grilům za více než 20 000 Kč. 

Campingaz Xpert 100 L Rocky

Jako nejekonomičtější variantu jsme vybrali model od Campingaz za něco málo přes 3000 Kč. Nabízí 1500 cm2 grilovací plochy a má dva hořáky z aluminizované oceli. Je určen pro grilování na lávových kamenech, které umožňují i velmi prudké opékání. V této cenové relaci bohužel chybí například teploměr nebo boční vařič, ale na druhou stranu má gril praktické odkládací plochy i kolečka pro snadný přesun. 

 

Jak už i cena napovídá, jedná se o gril pro skutečně nenáročné kuchaře nebo pro ty, kteří potřebují gril řešit například na jednu sezónu.

Fieldmann FZG 3010

Kvalitní plynové grily rozhodně nemusí být drahé. Jedním z nejoblíbenějších modelů je FZG 3010 od značky Fieldman, který pořídíte už od 6000 Kč. Disponuje dostatečně velkou grilovací plochou (1970 cm2), třemi hlavními litinovými hořáky a jedním bočním vařičem pro přípravu omáček nebo příloh. U každého z hořáků je navíc možné zvlášť regulovat teplotu.

 

Využijete ho tak nejen na rodinných oslavách, ale i na zahradních party pro přátele a známé. Na druhou stranu nezabere moc místa a vejde se i na terasu nebo prostornější balkon.

Pokud chcete snadno, rychle a bez nepořádku připravit lahodné pokrmy z masa i zeleniny, bude pro vás ideální volbou.

G21 California BBQ Premium line

Luxusní design, kvalitní celonerezové provedení a velká grilovací plocha (2816 cm2) jsou asi největšími přednostmi tohoto grilu. Nesmíme ale zapomenout ani na unikátní systém Flame Tamer se odkapávající tuk nedostane do plamenů, a neškodí tedy našemu zdraví. Kromě toho tato technologie zabraňuje i přehřívání části mřížky. Cena grilu se pohybuje okolo 10 000 Kč.

 

Morso Forno Gas

Originální gril od dánské značky Morso můžete použít samostatně,  s nehořlavou podložkou nebo ve spojení se stylovým a praktickým stolkem na kolečkách. Prodává se ve 3 velikostech. Tento největší model vyjde přibližně na 19 500 Kč a bude dokonalou ozdobou vaší zahrady. Zvolit ale můžete i menší varianty, které jsou už od 9 000 Kč. Designově vychází z oblíbené pece na dřevo od stejného výrobce, ale pokrmy v něm připravíte rychleji a jednodušeji. Je totiž vyroben z prémiové litiny a disponuje jedním hlavním a dvěma bočními plynovými hořáky. Nechybí ani integrovaný teploměr, díky kterému se i silnější plátky masa krásně propečou.

Rösle Videro G4-S Vario+

Tento plynovým gril spojuje nejmodernější technologie s poctivou kvalitou a elegantním designem. Je dostupný ve 4 velikostech, ze kterých jsme vybrali druhou největší s cenou okolo 22 000 Kč. A proč patří k nejoblíbenějším a nejprodávanějším produktům ve své kategorii? Je vybaven vším, co budete pro dokonalé grilování pro větší skupinu lidí potřebovat.

 

Disponuje čtyřmi hořáky z kvalitního nerezu i speciální Prime zónou, tedy keramickým hořákem na bočním stolků, který se rozehřeje až na 800 C. A nechybí ani velký boční vařič umístěný chytře přímo v odkládacím stolku. Průběh grilování můžete sledovat i s dětmi, a to díky odolnému a maximálně bezpečnému víku z keramického skla.

 

V každé cenové kategorii je opravdu z čeho vybírat. Ať už tedy investujete do plynového grilu jen několik tisíc, nebo naopak desítky tisíc korun, vždy můžete mít kvalitní produkt se zajímavým designem i dlouhou životností. Za vyšší ceny ale samozřejmě koupíte grily větší velikosti s lepším vybavením a z kvalitnějších materiálů.